Az Intel bejelentett néhány új laptopprocesszort és máris megindult a találgatás egy esetleges modellfrissítésről. A kínálat a következő:

Természetesen alapvetően az i7-es processzorok jöhetnek szóba, tehát az első négy szereplő a táblázatban. Ezek órajele 2,4-2,8 gigahertz között mozog, gyorsítótáruk meg 4-8 megabájt között van, valahol mindig megdöbbent, hogy most már több cache van a processzorokban, mint amennyi memória volt az első számítógépemben.

A MacBook Pro mostani sorozata ugye 2011. februárjában mutatkozott be, azt körülbelül tíz hónap választotta el elődjétől, elődjét szintén tíz hónap elődje elődjétől, szóval egy decemberi frissítés simán benne van a pakliban, bár nagy show-ra, óriási változásokra nem érdemes számítani.

Jelenleg ugye 2,3-2,7 gigahertz közt mozognak a kétmagos csipek, ezeket cserélheti le a 2,8 gigahertzes új kétmagos, a négymagosok meg 2-2,3 gigahertz közötti tartományban garázdálkodnak a Prókban, amik helyett 2,4-2,5 gigahertzes Core i7-esek jöhetnek. A lista csúcsán álló 2,7 gigahertzes négymagost azért zárom ki, mert annak túl nagy a fogyasztása, a négymagos MacBook Prók processzorai jelenleg is 45 wattot fűtenek el, nem életszerű, hogy ezek helyét komolyabb áttervezés, új akkumulátor nélkül most egy 55 wattos csip vegye át.

Amire tehát számíthatunk, az géptől függően 10-20 százalékos gyorsulás, az ilyesmit jellemzően egy sima store down-store up keretében szokták lebonyolítani, és mivel pontos dátum sincs még, szerintem nem érdemes várni a vásárlással, akkora gyorsulásra úgysem lehet számítani.