A Final Cut Pro X bevezetése nem tartozott az Apple legfényesebb pillanatai közé, az átdolgozott szoftver enyhén szólva is kiverte a biztosítékot sok pro felhasználónál, akik elkezdték visszasírni a Final Cut Pro 7 korát, és visszakérték a pénzüket.

Az Apple, úgy tűnik, meggyőzőnek ítélte a panaszáradat hangerejét, és úgy döntöttek, újra árulni kezdik a Final Cut Studiót 999 dollárért (a csomag tartalmazza a Final Cut Pro 7, DVD Studio Pro 4, Motion 4, Soundtrack Pro 3, Color 1.5, Compressor 3.5 szoftvereket). Sajnos azonban csak telefonon lehet megrendelni, az Apple szóvivője szerint csak a maradék készletet árulják, és csak Apple Store-ban lehet átvenni a szoftvert.

Ami miatt mégis fontos megemlíteni az esetet, az a különös hozzáállás. Az Apple mintha nem tudná, melyik lábára álljon, egyrészt elismeri, hogy szükség lehet a Final Cut Studióra a felhasználóknak, mégsem dobja ki Mac App Store-ba a cuccot, ráadásul úgy ad el telesales eszközökkel szoftvert, hogy a Mac App Store megjelenése után még egy Lion telepítő pendrive-ot is úgy kellett kikönyörögni tőlük, annyira nyomták az online üzletet.

Ez így félmegoldás, és az üzenete sem egyértelmű a lépésnek. Tegyék ki az előző szoftvert is, időnként adjanak ki rá támogatást, sok ember lenne elégedettebb egy ilyen húzással.