Nem a mostani Samsung-Apple per az első, és nem is az utolsó, ami nagyobb vihart kavar a nagyvállalatok között. A szabadalmi perek külön műfajt képeznek az iparágban, a hivatal által lepecsételt papírok külön fegyvernemet jelentenek. Olyanok, mint egy csőre töltött fegyver, amivel lehet fenyegetni a másikat, csak nem sok értelme van.

Mondjuk miután az Apple rávette az EU-t, hogy tiltsák be egyes termékek forgalmazását, már ezt sem állítanám ilyen meggyőződéssel.

Na de lássuk a háború egy új oldalát, a fegyverkezés mennyiségi és minőségi összetevőit. A Chetan Sharma Consulting számba vette a különböző feleknél található rakétákat, akinél a legtöbb szabadalom, azé a legmagasabb oszlop. Az adatok az 1993 és 2011 közötti időszak terméseit mutatják.

Látható, hogy az Apple egyáltalán nem elöl szerepel, noha a pereskedési kedve és a megnyert ügyek alapján sokkal nagyobbra tartanánk.

Persze nem csak a papírok mennyisége, a levédett szabadalom tartalma, ütőereje is számít, az Apple viszont ebben sem jeleskedik.

Az Apple tehát alulról céloz, de elég sokszor betalál.