Azt ugye tudjuk, hogy a kaliforniai cég új épületbe költözne, a központnak saját hőerőműve lesz, körülbelül 13 ezren dolgoznak majd a 260 ezer négyzetméteren, amit növények vesznek majd körül kívül-belül, várhatóan 2015-től.

Ami a terveken nem látszik, az az, hogy mit rejt a békésnek tűnő burkolat. A Joy of Tech szerint csúcstechnika van odabent is. Fánkbolt, bagelbolt, hagymakarikaboltok az épület egyik szélén, hatalmas csaptelep a másikon, hogy el lehessen árasztani vízzel a belső udvart. Ezzel egyébként óvatosan kell bánni, mert odabent oroszlánok is lesznek majd, akik Flash-fejlesztőkkel táplálkoznak.

Az épület egyik részébe tilos lesz a bejárás, ez amúgy tök üres lesz, csak azért van rá szükség, hogy titokzatosnak tűnjön az új központ. Ennél azonban érdekesebb, hogy a megfelelő gomb megnyomásával Csillagkapu lesz az épületből, hogy a föld alatti részecskegyorsítóban Android mobilokat ütköztetnek atomokkal, és hogy lesz egy rakétasiló is, amibe jóval nagyobb robbanófejet lehet telepíteni, mint a korábbi központ alá. A célpont egyébként továbbra is Eric Schmidt.

Szavazzatok a Goldenblogon IT-kategóriában az Appleblogra, mert mi nagyon örülnénk neki: