Ne kérdezzétek, én sem nagyon értem, mi értelme van, de a Mac Rumors szerint egészen biztos, hogy az Apple egy 15 colos szupervékony laptop bemutatásán dolgozik. Sőt, a munkák annyira előrehaladott állapotban vannak, hogy már csak a végső simításokat végzik, a gép lényegében bármelyik pillanatban az online Store-ba kerülhet.

Például most.

Vagy most.

Az mindenesetre látszik, hogy az Apple laptopkínálata épp komolyan átrendeződik. A legkisebb, legolcsóbb gép a MacBook halála óta az Air, és a Mac Rumors szerint a változás nem áll meg: egyre nagyobb laptopokba kerül ssd, a szupergyors meghajtóval szerelt gépek azonban már nem a Pro, hanem az Air-sorozatra emlékeztető dizájnt kapnak majd. Ennek megfelelően nemcsak vékonyak lesznek, de optikai meghajtó sem lesz bennük.

A TUAW egyébként annyiban kiegészíti a Mac Rumors hírét, hogy egy 17 colos verzióról is említést tesz, abban viszont egyetért a két lap, hogy a premier az év utolsó hónapjaiban várható, és hogy a brand azért továbbra is MacBook Pro lesz.

Remélhetőleg ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi Pro eltűnik a kínálatból, mert a szupervékony laptopok a szükségszerűen kis akkumulátora miatt teljesítményben egyszerűen nem lehetnek versenyképesek a jelenlegi erős kínálattal.

A 11,6-os és 13,3-as Airbe 1,6 és 1,7 gigahertzes processzorokat szereltek, de a 15 és 17 colos modellbe se tudnának nagyon mást rakni, legfeljebb az 1,8 gigahertzes verziót. Az a Core i5-ös, ami ennél magasabb órajelen, 2,2-2,7 gigahertzen fut, a 17 wattos helyett már 25-35 wattos fogyasztási mutatókkal bír, ami egyszerűen túl sok az apró laptopnak, és akkor teljesítményben még mindig sehol sem vagyunk a jelenleg négymagos Core i7-eseket használó 15-ös MacBook Prókhoz képest.