Legalábbis tárgyalásokat kezdeményeztek a videós előfizető oldal felvásárlására. Egyelőre csak annyi történt, hogy a vezetők találkoztak, és az Apple belenézett a kimutatásokba, hogy lássa, megéri-e egyáltalán gondolkozni a dolgon. Ezt megtette már korábban a Google, a Yahoo és a Microsoft is.

A lépésnek sok szempontból lenne értelme, sok szempontból nem. Az Apple egy csapásra kapna egy videóelőfizető szolgáltatót 875 ezer ügyféllel, és mivel (szerintem) az Apple következő nagy dobása egy tv lenne a hozzá kapcsolható valamennyi lehetséges szolgáltatással, a Hulu beleillik a képbe.

Főleg ha azt vesszük, hogy a Hulu bevételét leginkább a reklámok teszik ki, az iAds pedig önmagában még nem egy nagy birodalom. Most viszont abbahagynák a passziánszot az értékesítő kollégák Cupertinóban.

Az Apple készpénzállománya pedig, ami már a 70 milliárd dollárt is elhagyta, szinte sikít a befektetésért. A Hulu csak 2 milliárd dollárba kerül, ami ebben az összefüggésben nem tűnik soknak, mégis, az Apple még nem költött ennyit cég felvásárlására.

Viszont van egy fő érv, ami a felvásárlás ellen szól: a Hulu alapvető célja, hogy mindenkihez eljusson, az Apple pedig a saját rendszerében gondolkozik csak. Persze ha kifizette a pénzt, azt tehet, amit akar, csak az előfizetők és a Hulu alkalmazottjainak elijesztésével többet veszíthet, mint amennyit nyer.