Ezt kérdezem én is magamtól, mert egyre jobban belesüllyedek abba, hogy milyen gépet is kéne vennem magamnak.

Az iPadem tök jól hordozható, de nehézkes vele gépelni, főleg, amíg nincs meg a spéci billentyűzetes burkolatom. Külön vinni a billentyűzetet meg nehézkes, ráadásul folyton elkezd zenélni tőle az ember hátizsákja.

Az Air szuper kis gép, de időnként vágok videókat is, arra meg nem biztos, hogy elég a teljesítménye.

A 13-as Pro már elég erős, de nem annyira könnyű, a négymagos, 15 colos verzió meg kraftos rendesen, de túl nagy.

A 14 kilós iMac meg csak komoly kompromisszumok árán hordozható és akkor sem lehet bekapcsolni.

Sok minden múlik azon, hogy milyen gyors az új Air és az első tesztek szerint nincs okunk a panaszra. A Laptopmag eredményeit elnézve ugyanis elég bika kis gépet sikerült összerakni, ami a legtöbb esetben lenyomja az én 13-as Prómat, amiben 2,53 gigahertzes Core 2-es meg Geforce 9400-as van. Itt van például a Geekbench:

Az eredménybe persze beleszámít az is, hogy az ssd villámgyors, a merevlemezem meg tetű lassú, szóval a fenti számok nem árulnak el semmit arról, hogy milyen gyors az Air mondjuk Final Cut X alatt, de a rendszer általános teljesítménye bizony kielégítő. És azt se felejtsük el, hogy már a tavalyi Airben is ssd volt, de ahhoz képest is nagyon látványos a változás, ami arra utal, hogy a hardver sokkal combosabb lett.

Az akkukapacitás azonban romlott egy keveset: a két Core i5-ös Air 10-30 percet vesztett az üzemidejéből, ami elég drámainak tűnik, a 11-es modellnél teljes tíz százalék ment a levesbe.

Nemsokára mi is kapunk tesztgépeket, akkor kipróbáljuk, mire képesek a gépek, én főleg a processzor és a grafikus mag teljesítményére vagyok kíváncsi - ha kiváltják a másfél éves Prókat, akkor külső monitorra kötve akár asztali gépként is használhatók lesznek.

Amint megtudjuk, mi van, jelentkezünk.