Múlt héten ugye jól megszívattak minket a bombabiztos források, nagyon vicces volt, hahaha, értjük mi a humort, csak nem szeretjük, lényeg, hogy bár mindenki megesküdött a csütörtöki premierre, lófaszt mutattak be, nem MacBook Airt.

Aggodalomra azonban semmi ok, mert bombabiztos források szerint ehét szedán bemutatják a…

…tádám…

MacBook Airt!

A pletykák szerint mindegyik gépben 4 gigabájt memória lesz. Amit még tudunk: visszatérhet a világító billentyűzet. Amit csak én jósolok nektek: Core i5-ös meg Core i7-es csipek kerülnek az apró laptopba, most már ugyanis egy rakás olyan Sandy Bridge processzor van 1,6-1,8 gigahertzig, aminek csak 17 watt a fogyasztása (turbóval 2,6-ig lehet hajtani őket). Ez ugyan még mindig jóval több, mint amennyit a mostani Airekben található Core 2-esek használnak el, viszont az új értékekben már benne van a processzorba integrált grafikus gyorsító fogyasztása is, míg a jelenlegi generációnál ez külön számolandó, körülbelül tehát döntetlenre áll a meccs: marad az üzemidő.

A processzor azonban jóval, 25-50 százalékkal gyorsabb lesz a mostaninál, a grafikus gyorsító meg várhatóan hajszálnyival lassabb, de hát nincsen rózsa tövis nélkül, valamint addig jár a korsó a kútra, míg meg nem hágják.

Holnap BIZTOSAN kiderül.