Utazónk akkora sztár lett, hogy már hamisítják, összevágják különféle hátterekkel, nemsokára azon kapja majd magát, hgoy kicserélik a fejét vagy a testét, és egy másik telefon tartozékait másolják rá. Házipornós felvételekkel lesz tele az internet, amin valami Samsunggal vagy HTC-vel fekszik össze. Ne higgyünk ilyen képeknek. Ennek se.

Fullchaos fotója valódi is, meg nem is. Tényleg ott járt az Utazó, a sziklák között, csak nem mert kibújni a mellényzsebből. Az igyekezetért mindenesetre csillagos ötös a készítőnek.

A kép nyilvánvalóan fake. Mallorca szigetén, az álomszerűen kicsipkézett tengerparton, egy természetvédelmi terület kristálytiszta vizű öblében készült, de hát úgyis renderelt. Ugyanis lehetetlen egy kisebb szakadék mélyéről, tíz centire a vízfelszíntől, strandpapucsban a sziklába kapaszkodva értelmezhető fényképet készíteni. Ráadásul úgy, hogy egy rossz mozdulat, és nemcsak az iPhone, de a fényképezőgép és az összes hitelkártyám is kárát látja, ha vízbe zuhanok.

Szóval a kép fotosop, mert bármennyire is igyekeztem, nem tudtam olyat készíteni, amelyen egyszerre éles útitársam és a lenyűgöző táj is. Ezért mellékeltem a bizonyítékokat is, lám, egészem mélyre is lemásztam a kép kedvéért, talpamat nyaldosta a tenger.

A sziget egyébként a várt látványosságokat hozta: a brutális sziklás hegyeket, a meseszerű tájat, és a már-már karib-szigeteki tisztaságú tenger látványát némiképpen árnyékolja a mintegy kétmillió német turista, akiknek az egyik fele a repülőgép leszállása óta tolja magába a piát, a másik fele 70 év feletti nyugger, aki 30-cal veszi a bérforddal a szerpentint. Szóval klassz hely, tessék előszezonban menni, mint mi, és akkor elviselhető.

Hát a kis ribanc nem Mallorcán járt? (De.)