Nem hinném, hogy a világtörténelemben valaha is feljegyeztek volna ilyen platformburjánzást, amikor alig másfél év alatt öt (vagy hat? ezt sosem tudtam) számjegyűre duzzadt volna az alkalmazások száma. Pedig most egy ilyen vízválasztóhoz érkeztünk, ha ugyanis arra kérjük az App Store-t, hogy csak az iPadre optimalizált programokat mutassa, százezer fölé ugrik a számláló.

Amikor tavaly áprilisban megjelent a kütyü, alig néhány ilyen program volt a store-ban, ami kevesebb mint egy év alatt 75 ezerre hízott: itt tartottunk március végén. Azóta újabb 25 ezer program talált be a boltba, átlagosan tehát 280 naponta. Ezek alapján nem különösebben igazolt azt a gyanú, hogy az Apple online boltjának a rendszere életképtelen lesz az egyenkénti ellenőrzés miatt.

A központban ugyan tényleg minden programot megvizsgálnak, és egyenként döntenek arról, hogy azok megfelelnek-e az előírásoknak, de látható, hogy a rendszer tökéletesen működik, nem lehet olyan mennyiségben írni a programot, hogy az dugulást okozzon az Apple-nél.

Az App Store egyébként nálam időszakos használatban van: jellemzően nem bóklászom ott, de ha valami felkelti az érdeklődésem, például egy ilyen hír, akkor belépek, és körülnézek, majd rendszerint veszek ott magamnak valamit. Most például egy magyar billentyűzetet, talán jobb lesz, mint a másik, amin volt egy gomb, amit ha megnyomtál, kitörölte az ÖSSZES szöveget, amit addig írtál.

Nektek milyen vásárlói szokásaitok vannak?