Megint belekezdett néhány elemző a pletykába, miszerint az Apple hamarosan kiadja az iPhone egy olcsósított verzióját.

Bámulatos, hogy nem adják fel, és nevetségessé teszik magukat az ilyen pletykák továbbadásával. Nem látják be, hogy semmi értelme egy új terméket létrehoznia az Apple-nek, aminek két fontos tulajdonsága a minőségbeli romlás és az olcsóbb ár. Sem azt, hogy nem lehet a gyártási költségek között a felhasznált filléres alkatrészeken spórolni, hogy aztán egy teljesen új gyártósort állítsanak be az olyan készülékekre, amik jóval kevesebb profitot termelnek.

Ha lesz olcsó iPhone, az az iPhone 4 lesz. Esetleg az iPhone 3GS, bár kétlem, hogy ezt piacon tartaná az Apple. Ahogy eddig is, a kifutó modellek további egy évig kaphatóak, és mint láthattuk, az Apple nemrég elkezdte árulni a szolgáltatófüggetlen iPhone 4-et az Egyesült Államokban 649 dollárért, átszámítva nettó 123 ezer forintért. Ez az olcsó iPhone.

Ennek a lépésnek ott inkább szimbolikus jelentése van, hiszen pont az Egyesült Államok az az ország, ahol alig valaki vásárol prepaid csomagban. Ellenben van a világnak egy-két sarka, ahol inkább azokat favorizálják:

Lenne tehát értelme az ilyen fajta olcsó iPhone-nak, csak pont nem ott, ahol megjelent.

Az iPhone 5 (egyes források szerint iPhone 4S) is terítéken van természetesen, a nemzetközi helyzet fokozódik, a telefon viszont csak október elején jön a legfrissebb pletykák szerint, esetleg szeptember végén. Nagy redizájnra mindenesetre senki ne számítson, az elemzők szerint hasonló ráncfelvarrás lesz, mint az iPhone 3GS esetében.

Az iPad 3 megjelenése jövő tavaszra várható, ugyanis csak jövő év elején készülhetnek el az első prototípus. Ezzel az idén megjelenő iPadekről szóló, szintén alaptalan pletykák is hamisnak bizonyultak.