Az első sokkban persze csak azt vettük észre, hogy négymagos processzorok, meg jobb grafikus gyorsító, de azért vannak itt apró finomságok is, amikkel érdemes elmolyolni egy kicsit.

Ilyen például, hogy a 27 colos gépre két Thunderbolt csatoló is került, aki tehát nagyon elborul, az ráköthet két külső adattárolót, majd azon keresztül még két külső monitort a gépre anélkül, hogy bármilyen sebességveszteséggel, vagy minőségi problémával kéne szembenéznie. Aki ügyesen dugdossa a kábeleket, az végül egy ilyet kap, persze a háttérkép tetszőlegesen megváltoztatható:

A 9to5Mac szerint újdonság az is, hogy a második meghajtó helyére ssd-t is lehet kérni, nekem úgy rémlik, hogy ez eddig is választható opció volt, de lehet, hogy csak "okosba", és nem a hivatalos csatornán keresztül.

Pompás hír még az is, hogy a Magic Mouse helyett lehet Magic Trackpadet is kérni, tegyen mindenki belátása szerint.

Természetesen megérkeztek az első tesztek is, amikből kiderült, hogy az új iMac egy bivalyerős vadállat, egy megveszekedett őrült. Megjelentek ugyanis az első Geekbench-benchmarkok, amik jelentős gyorsulást mutatnak az új gépeknél. Készítettem is nektek erről egy grafikont. Az első helyen a két generációval ezelőtti alapgép látható, a másodikon a most leváltott alapgép, a harmadik helyen a tegnap bemutatott legkisebb iMac, a negyediken meg a csúcsra járatott új vadállat: