A pletykák szerint az Apple május végén kezdi meg az új MacBook Airek gyártását, és júniusban dobja piacra a Sandy Bridge-processzorral szerelt ultrahordozható laptopjait.

Az Apple láthatóan fenn akarja tartani az Air iránti érdeklődést, ami tavaly októberben óriási méreteket öltött, de 2011 első negyedévében erősen visszaesett, nyilván az új MacBook Prók megjelenése miatt.

A Core i-családdal viszont megint bekerülhet a nyeregbe az Apple, a szűk keresztmetszet nyilvánvalóan az, hogy nem szívesen vásárolnak az emberek egy két éves technológiával felszerelt gépet, még akkor sem, ha a tesztek alapján a Mac OS X remekül elvan a vassal.

A fenti menüből lehet válogatni. Az Apple nyilván az ultraalacsony fogyasztású chipek közül szemezget, így a 11,6 colos MacBook Airbe 1,4 - 1,6 gigahertzes Core i5 vagy Core i7 kerülhet, míg a 13,3-asba akár a 2,1 - 2,3 gigahertzes Core i7-es.

Valószínűleg a fehér MacBookot is upgrade-elik, hiszen ez sem fogy annyira, így az összes laptop megkaphatja a Thunderbolt csatlakozót is egyidőben.