Legalábbis technikailag nincs akadálya annak, hogy beindítsák a szolgáltatást. A Reuters több különböző forrásból úgy értesült, hogy a cupertinóiak nagyon belehúztak, hogy a Google előtt kész legyenek a streamelhető zenebolttal. Az iOS és Mac OS-készülékekkel az zenéket a felhasználók egy szerveren tárolhatják, és ezután bármelyik eszközzel elérhetik, ami az internetre felcsatlakozott.

A Reuters még úgy tudta, hogy a technikai feltételek ugyan adottak, de egyik kiadó támogatását sem élvezik, pedig ez nélkülözhetetlen lenne a beindításhoz. A Wall Street Journal később egy másik forrásra hivatkozva lehozta, hogy a négy nagy kiadóból kettő már aláírta a szerződést az Apple-lel. Állítólag az Apple nagyon agresszívben tolja, úgy tűnik, gyorsan szeretnék beindítani a dolgot.

Nagy a verseny, az Amazon már beindította az ingyenes stream-lehetőséget azoknak, akik nála vásárolnak, és noha iOS-készülékeken a szolgáltatás nem megy, Maceken működik. Ráadásul az áruház egyáltalán nem is kérte a kiadók engedélyét, akik egyrészt félnek a kalózkodás új lehetőségeitől, másrészt kevesellik a nekik ezért felajánlott jogdíjakat. De ez az eset valószínűleg megpuhította őket.