Ráfér már az Apple hivatalos szerverének kikiáltott gépre a frissítés, gyakorlatilag 8 éve nem változott a formája a Mac Próknak, pedig 2003-ban még csak nem is így hívták őket. A G5-ös Power Mac gépszörnyek óta nem sokat változott a szörny pofája.

A dizájn és a funkcionalitás elválaszthatatlan kötelékére remek példa lehet a mostani, a hírek szerint ugyanis jelentős vékonyodásnak lehetünk majd tanúi, az új Mac Prók állítólag 3U-s méretben készülnek, vagyis kábé 13 centis lesz az álló helyzetben vett szélességük, valamivel alacsonyabbra is tervezik őket - természetesen azért, hogy beférjenek a szerver rackekbe. Ezzel a Mac Prókat beállítanák a nemrég kinyírt XServe-ek helyére.

A beépíthető merevlemezek mellett több lehetőséget adnak az SSD-knek is, lesz Thunderbolt port és Blu-Ray opció, így szólnak a pletykák.

Persze azon sem nagyon csodálkoznék, ha Jobs a végén egy gömb alakú Mac Próval lépne a színpadra, és azt mondaná: maguk szerint mi a francnak kellett három olyan istentelenül nagy csarnokot építenünk a stream-szolgáltatásunknak?