Ahogy azt tegnap megígértem, letöltöttem a Real Racing 2 HD-t a tabletre - az ára 8 euró, 2100 forint -, egészen pontosan az 1.1-es verziót, mert ez már képes arra, amire egyetlen elődje sem: hdmi-n keresztül a tévével összekötve akár 1080p-ben is lehet élvezni a száguldást.

Igen, ez 1920x1080 pixelt jelent, ami elképesztő, valamivel több, mint amit az újgenerációs konzolok nyújtanak, hiszen az Xbox 360-ra és a PS3-ra gyakran 720p-s felbontású játékokat adnak ki. Ez meg csak egy tablet, ugye.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a hardver kiválóan állta a sarat: a bivalyerős processzor és grafikus gyorsító simán megbirkózott az elképesztő pixelszámmal, és bár nyilván nem olyan részletgazdag a megjelenítés, mint a két nagy konzolon, simán megkapjuk azt a minőséget, amit a PS2 meg az Xbox nyújtott tegnap, de már a ma felbontásával. Óriási dolog ez egy 600 grammos eszköztől, én mondom. 

De elég a szövegből, jöjjön a videó, amiből minden fontos részlet kiderül. Egyben megköszönöm Kockának, hogy elvállalta az operatőri szerepet az iPhone 4 mögött, pedig nem volt egy nagy formában.

Arra az alakzatra meg, amit a videó elején felvett a lábam, nincs logikus magyarázat: