Hát pedig azt hittük, hogy ezek a fickók majd megmutatják. Tulajdonképpen semmit sem tudtunk a tabletről, de valamiért azt gondoltuk, hogy a Blackberry képes lesz olyan eszközt piacra dobni, amiben benne lesz az, ami az iPadet sikeressé tette, és ami az androidos tabletekből hiányzik. Ne kérdezzétek, mi az, ha tudnám, tableteket gyártanék a konyhában, de tény, hogy a Playbookra valamiért komoly kihívóként tekintettünk.

Ehhez képest, bár az első kritikák próbálnak visszafogottan beszólni, csupa olyan hiányosságot sorolnak fel, amik önmagukban is elegek lennének ahhoz, hogy elbukjon a tablet. 

New York Times

Jusson eszünkbe, hogy az iPad a főellenség - ami ugyanennyibe kerül, de vékonyabb, sokkal nagyobb a kijelzője és 300 ezer alkalmazás tölthető le rá. Ebben a környezetben senkit sem fog érdekelni egy tablet beépített emailkliens vagy naptár nélkül, mobilkapcsolat, videochat, Skype, Notes alkalmazás, GPS alkalmazás, Pandora és Andgy Birds nélkül. Ráadásul az operációs rendszer tele van hibával, a BlackBerry Bridge-ből meg egy rakás funkció hiányzik, például nem lehet megnézni az emailek csatolmányait, vagy kattintani az átküldött linkekre. 

Wall Street Journal, Walt Mossberg

Az iPad képes az iPhone 300 ezer alkalmazását futtatni, a Playbook nem tudja kezelni a 27 ezer BlackBerry alkalmazást. Alig 3000 programmal indul majd a tablet, szemben a 65 ezer iPadre írt szoftverrel. 

Wired

Akármikor elindítottam egy Flashjátékot Facebook alatt, a gép lefagyott. Minden alkalommal. Ráadásul nincs benne natív email-, kontakt-, és naptáralkalmazás. Ha ezekre van szükséged, be kell lépned a weben a Gmail-fiókodba a RIM WebKit-alapú böngészőjével, ami kábé olyan stabil, mint egy mániás depressziós nagybácsi. 

Szóval nem ez a tablet nyomja majd le az iPadet. A Motorola Xoom huszadannyira sem kelendő, mint az Apple kütyüje, a Samsung a komolyabb piacokra be sem vezette a Samsung Galaxy Tab tízcolos verzióját, inkább elkezdte újratervezni azt, a HP Palm-alapú tabletjéről meg még semmi konkrétumot nem lehet tudni.

Ez az év is az iPadé lesz rengeteg komolytalan és kevés komolyan vehető próbálkozással.