Na ez az igazán durva: a Meal Snap azt állítja, hogy elég lefotóznod a kajádat, elküldened a központba az alkalmazással a képet, a többi melót meg már elvégzi a rendszer. Állítólag a fotót összehasonlítja az adatbázisban található nagyon sok másikkal és ezek alapján megállapítja, hogy mit eszel, és hogy abban mennyi a kalória.

Wow, ez már tényleg a jövő, emzéperix, innen már tényleg nincs tovább hova fejlődni.

Főleg, hogy az App Store-ban egész jó értékelést kapott a program, van 16 ötcsillagos ajánlása, összesítve 3,5 csillagot ér az alkalmazás a felhasználók szerint. Akik dicsérik, azok csodálatos felismerésekről, elképesztően pontos számolásról írnak és ezek alapján tényleg úgy tűnik, hogy valamiféle technológiai áttöréshez érkeztünk. Akik viszont nem öt csillagot adtak, azok majdnem kivétel nélkül egy csillagosra értékelték a programot, mert leírásaik alapján a Meal Snap olyan hülye, hogy még azt sem tudja felismerni, hogy két pizzában több kalória van, mint egyben.

Több verzió is elképzelhető: egyrészt, hogy hullámozva teljesít a program, időnként nagyon jól, máskor nagyon rosszul. A második az, hogy egy konkurens fejlesztő hasonló alkalmazást akar piacra dobni és benyomotott egy rakás egy csillagot, hogy rontsa a Meal Snap értékelését. A harmadik lehetőség az, hogy tizenhat közeli rokona azért van az alkalmazás fejlesztőjének, akik szívesen adnak öt csillagot az ifjú titánnak.

Az app egyébként három dollárba kerül és jelenleg csak az amerikai store-ból tölthető le. Ha valakinek van vele tapasztalata, okvetlenül írja le ide.