Van hivatalos dátum, június 6-10-ig lesz idén a WWDC, ami rendszerint a legnagyobb show az Apple-nél: itt szoktuk megismerni az éppen aktuális iPhone-t, idén ugye az ötöst, bár a meghívóban egy szó sem esik a mobilról. Csak annyi derül ki, hogy 2011 nyarán bepillanthatunk abba, hogy milyen lesz az OS X és az iOS jövője.

Több dolog is következhet ebből. Az egyik, hogy Steve Jobs az utolsó pillanatban rántja majd elő a zsebéből a one more thing-et (nem is emlékszem már rá, mikor csinált ilyet utoljára) és az arcunkba nyomja az iPhone 5-öt, a meghívó meg azért ilyen szűkszavú, hogy minél nagyobb legyen a döbbenet.

A másik lehetőség, hogy igazak a pletykák, és tényleg elmarad nyáron az új mobil premierje, így arra legalább őszig kell majd várnunk.

Az viszont biztos, hogy az iOS 5-ről elég sok mindent megtudunk majd az eseményen, ahogy az új Mac OS-ről, a 10.7-esről, a Lionról is, ami ugye a két platform bizonyos értelemben vett közeledését hozza majd magával: beleépítik mindazt, ami a mobil operációs rendszerben bevált és aminek hasznát vehetjük majd egy asztali gépen is.

A jegyek az eseményre 1599 dollárba kerültek, de már mind elfogytak.