Hát lassan elkezdődik. Itt vagyok az Andrássy úton, az iStyle üzlete előtt, ahol a kellemes időnek megfelelően békésen telik az idő a sorban állók számára. A sor ötödik tagjával beszélgettem, ő reggel tíz óta áll itt, és egy 64 gigás, 3G-s iPad 2-re vár. Az embertömeg végén 95-ös sorszámmal találkoztam, olyannal pedig egyáltalán nem, aki ne kapott volna számot.

Itt megvárom a megnyitót, és utána indulok az XMS-be, ahol akkora már javában iPad 2-lendítéssel köszönnek egymásnak az emberek.

Épp kávét osztanak a megfáradt hősöknek. A sor mellett Sas József sétált el, értetlenül bámulva az emberekre. "De hát nem is adják olcsóbban" - mondta fejcsóválva.

Bemehettem az első vásárló előtt az üzletbe, a videót majd holnap felteszem Youtube-ra. Kiderült, hogy az első a sorban a Bónusz Brigád volt, ők ígérték Magyarország első iPadjét egy nyereményjáték alkalmával.

Holnap egyébként kapunk egy tesztet is az első vásárlótól.

Az a mondás, hogy az iStyle Andrássy úti üzlete éjfélig nyitva lesz, és aki ma érkezik, mindenképpen kap iPadet.

Közben átjöttem az XMS-be, ahol kék ruhás lányhegyek tapsolnak minden egyes vásárlónak. 90 sorszámot osztottak ki, a sor végén 16-os számmal busongott valaki. Ő elhagyta a helyszínt valamikor délelőtt.

Útközben a Saturnba is benéztem, ott nem volt senki, viszont akadt még néhány iPad 2. Állítólag ott is volt sor hétkor, de fél óra alatt vége lett.

Lassan elfogy a sor a Duna Plazában, még mindig van egy-két darab, amire nem csaptak le. Az volt a trükk, hogy a sorban állók vonalkódos sorszámot kaptak, és amikor a kasszához érnek,  egyből tudják a számlázási nevet, és hogy mit kér a vevő.

Ami érdekesség: az Apple most először magyar leírást is küldött a kiállítópultra:

A hírek szerint a Starking flagship üzletében is hasonló volt az érdeklődés, kb. mindenhol 100-140 embert szolgáltak ki.

Végül kb. 140 iPad ment el az XMS-ben is, plusz napközben vagy 200 embert kellett elhajtani, mert a legkisebb modell gyorsan elfogyott.

Angelday-jel és Handrással az utolsó vevő elsétálása után legurítottunk egy italt, ezzel a képpel búcsúzom. A végkövetkeztetés: aki ügyes, holnap még talál az APR-ekben vagy a műszaki áruházakban iPad 2-t.