Érdekes táblázatot készített Kyle Conroy blogján, sorra vette az Apple-termékeket megjelenésük szerint, megnézte, mennyibe kerültek akkor, és kiszámolta, hogy ha ahelyett inkább Apple-részvényt vettünk volt, mennyit érne ma a befektetésünk. Pontosabban nem éppen ma, a részvény árát a japán helyzet előtti csúcsnál vizsgálta.

Aki például 1997-ben beruházott egy PowerBook G3 250-re, annak ma 330 ezer dollárja, 63 millió forintja lenne. Ha egy évvel később nem egy Apple PowerBook G3 292-t vesz, hanem ismét befektet, plusz 164 ezer dollárral, 31 millió forinttal lenne ma gazdagabb. Ha egy évvel később még _nem_ vett volna egy Apple Mac Server G3 400-at, majd 2001-ben egy Apple PowerBook G4 667-et, noha nem lett volna min dolgozni négy éven keresztül, mai értéken 136 millió forintért adhatná el a papírjait. Így múlik el a világ dicsősége.

Természetesen semmi értelme nem lett volna részvényt venni számítógép helyett, a táblázat csak egy érdekes összehasonlítást mutat be. A teljes táblázat és a képletek elérhetőek itt.