Kikerült egy pletyka a Foxconntól a végtelen internetes világhálóra, ami tudja fene, de talán az Apple új mobiljáról szól. A hírek alapján a készülék formája olyan lesz, mint a jelenlegié, tehát kis szerencsével új tokot sem kell hozzá venni, de a hátlap nem műanyag vagy üveg  lesz ezentúl, hanem az első iPhone-éhoz hasonlóan fémes.

Kérdés persze, hogy a fém hátlap mennyire valószínű: már az első iPhone-nak is voltak kommunikációs problémái a hasonló felépítés miatt, ráadásul az iPhone 4 az antennagate miatt lett elsősorban híres, nehéz elképzelni, hogy az Apple egy olyan technológiát választana az új készülékhez, ami akárcsak minimális mértékben is képes lenne blokkolni a rádiójeleket. Persze ha az iPhone 4 keretbe épített antennadizájnját használják, igazából tök mindegy, miből lesz a hátlap.

Állítólag nagyobb lesz a kijelző is. A DigiTimes már biztosra veszi a 4 colt, a 9to5Mac forrásai a Foxconnál csak annyit mondanak, hogy nő a méret, de azt nem tudják megmondani, mennyivel.

És akkor itt egy fotó, ami még az iPhone 4-et mutatja, de tuningolt, fém hátlappal, talán segíthet elképzelni, milyen lesz az iPhone 5, ha igazak a hírek.