Az ázsiai beszállítók szerint márciusban 2-3 millió iPad legyártására lehet számítani. Az Apple állítólag már februárban jelentősen csökkentette az első generációs tabletre vonatkozó gyártási megrendeléseket, ezzel párhuzamosan megrendelte a kettes verziót, amit március hónapban már teljes kapacitással ontanak a gyártósorok. Bár a korábbi hírek még csak kétmillió egységről szóltak, most már egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hárommillió iPad 2-t gyártanak le ebben a hónapban.

A beszámoló szerint 2011 második negyedévében összesen 10-12 millió iPad szállítására lehet számítani, ami jelentősen felülmúlja a tavalyi év eredményét, amikor kilenc hónap alatt adtak el 15 millió darabot. A felfutó gyártásnak hála a szakértők szerint 2011-ben akár 40 milliót iPadet is eladhat az Apple.

Gondoljatok bele: ha egymásra pakolnák ezeket a készülékeket, hiába csak 8,8 milliméter vastag a tablet, egy 352 kilométer magas hegyet tudnánk összehordani belőlük, ami felérne egészen a nemzetközi űrállomásig, az ISS-ig.