A Three Guys and a Podcaston jelent meg a következő kalkuláció: az Apple általában nyolchavonta dob piacra új iMacet, és 27 havonta jelentkezik egy komolyabb felújítással. Az utolsó jelentős átalakításra 2009. októberében került sor, tehát 15 hónapja, éppen ezért most csak ráncfelvarrásra lehet számítani, de arra már a nem túl távoli jövőben, hiszen az utolsó update óta pont hat hónap telt el.

Persze ez csak játék a számokkal, vizsgáljuk inkább abból a szempontból a kérdést, hogy van-e mit rakni a gépbe. Hát van: megjelent a második generációs Core i-processzorcsalád, amik akár 30-40 százalékos gyorsulást is hoznak a jelenlegiekhez képest, ráadásul ezek már számos pc-ben megtalálhatók, ideje lesz az iMaceket is hozzáigazítani a világtrendekhez.

Sokan bíznak még abban, hogy az ssd kerül a gépekbe, illetve hogy a kijelzők mérete, de legalább felbontása tovább nő. Szerintem a memória növelésére lehet még számítani, jó esély van egy új grafikus gyorsítóra, és a 3-as usb felbukkanása is indokolt lenne lassan annál a cégnél, ami az első iMac-kel úttörő volt az usb elterjesztésében.

Bluray és touchscreen viszont mondám néktek, nem lesz.