Az Apple elérhetővé tette az iOS 4.3 második bétáját, ezzel egy időben a fejlesztők tudomására hozta, hogy a korábban említett új multitouch gesztusok nem lesznek elérhetőek még az iOS 4.3-ban. A négy- és ötujjas gesztusok leginkább a Home gombhoz kapcsolható parancsokat, a home screent és a futó alkalmazások közötti váltást helyezte volna új alapokra. Sok helyen már egyenesen a Home gombtól való megszabadulásról beszéltek (aka "homeless iOS" Jadeye szavai szerint), ami csak az iPad esetében lenne logikus lépés, mivel mérete miatt egyáltalán nem sikerült ergonomikusan beépíteni a használatba a fizikai gomb használatát, viszont kihívás is, hogy a gesztus ugyanolyan stabil érzést nyújtson, mint a mindig működő fizikai kattintás.

Tudjátok, hogy gesztusmániás vagyok, az új ficsör elhalasztása ezért nagy csalódás nekem, legszívesebben minden héten új parancsot tanulnék az ujjaim mozgatásával. Amíg nem ez lesz a gyakorlat, továbbra is a hangszerekhez fordulok vigasztalásért, azokba az összes gesztust beleprogramozták alapból. Csak a kottákat kell update-elni.

Lesz viszont más az iOS 4.3-ban, a korábban felsoroltakon kívül most kiderült, hogy egy Photo Stream szolgáltatást is tartalmazni fog az update, ami a Mobile Me-n keresztül az elmúlt 30 nap fotótermését szinkronizálja az összes Apple-készülékkel.

Valamint egyértelművé vált, hogy iPadekre érkezik különálló FaceTime, PhotoBooth és Camera app, a három pedig arra utal, hogy két kamera lesz az iPaden, egy előlapi és egy hátlapi. Minimum.