Az Apple mobil operációs rendszereit elég gyorsan átveszi a közösség, ez nem Windows, ahol sokan még most is a 2001-es XP valamelyik leszármazottját használják, vagy Android, ahol vagy fel tudod rakni a mobilra az OS-t, vagy nem.

Néhány fejlesztő pontos adatokat is mondott az egyes verziók elterjedtségéről. Ezekből kiderült, hogy az iOS 4-es elterjedtsége 89,73 százalékos, ennyien használják a rendszer valamelyik verzióját. Az eggyel korábbi 3-asnak már csak 10,25 százalék maradt, gondolom sokan közülük első generációs iPhone-t és iPod touch-ot használnak, amire a 4-est már nem lehet rárakni, de bőven akadnak 3G-s felhasználók is, akik meg csak nem mertek váltani. Az iOS 4 első verziója ugyanis olyan csúnyán belassította a készüléket, hogy az utána érkező frissítések hiába tették rendbe a teljesítményproblémákat, néhányan elvesztették a bizalmukat az operációs rendszerben.

Az meg már csak egy statisztikai érdekesség, hogy az iOS 2-es a felhasználók 0,02 százaléka használja, nem túl sokan tehát.