Tegnap megérkezett a fejlesztőkhöz az iOS 4.3 bétája. Erre leginkább a wifi hotspot funkció miatt várunk, de mint kiderül, más változásokat is magával hoz az update.

Persze lesz Personal Hotspot is, ezentúl több Mackel vagy mobil Apple-cuccal szívhatjuk wifin keresztül az iPhone-unk mobilnetes előfizetéséből csordogáló biteket.

A 4.3 azonban az iPadekre is hatással lesz, például a hangerőszabályzó melletti kapcsoló funkcióját ezentúl mi választhatjuk meg: lehet némító és képernyőt zároló funkciója is. Sokan kérték, logikus volt, megcsinálták. Ezt szeretjük.

Új gesztusok is érkeznek a tabletre, négy vagy öt ujj összehúzása a Home Screent hozza elő (mint a Home gomb, csak így nem kell már félrenyúlni emiatt, videó itt), négy vagy öt ujj balra és jobbra mozgatásával az alkalmazások között válthatunk, felfelé mozgatva pedig előugrik a multitask sorban az aktuálisan futó vagy be nem zárt alkalmazások.

Kamerás effektek is érkeznek állítólag, ezeknek egyelőre csak a neveit tudjuk: Thermal Camera, X-ray, Kaleidoscope, Normal, Tunnel of Light, Collapse, Turbine, Enlarge. Hasonlóak utoljára az 5. generációs iPod nanóban voltak.

Kevésbé izgalmas hír, hogy megváltozott a FaceTime ikonja, új font érkezett az iPad Notes appjába, valamint teljes képernyős reklámok érkeznek az iAddel. Ez állítólag elmélyíti majd a felhasználókban az interaktív iAd-élményt - hát akármit jelentsen is ez, én nem vagyok rá kíváncsi.

Az iOS 4.3 azonban már nem tölthető le iPhone 3G és második generációs iPod touch készülékekre. Ennyi volt, srácok, 4.2.1 a végállomás neve.