almalé és kungfu Rólunk

Steve Jobs nem frissíti az iPhone-ját

Tudjátok, van az az email-cím, amin az ügyfelek állítólag elérhetik Steve Jobsot, és amelyik email-címről általában kurta és jópofa üzenetek csapnak vissza a kilométeres esszékre. Az érdekes inkább az, hogy időről időre jönnek válaszok, mégpedig Jobs stílusában, Steve aláírással.

Még érdekesebb, hogy a Final Cut Studio jövőjére kérdező levélre (a program fejlesztéséről elküldtek 40 embert) szintén érkezett nemrég egy kurta "No worries. FCP is alive and well" tartalmú válasz, ami állítólag az Apple IP-címeinek egyikéről érkezett, viszont szemmel láthatóan 3.1.2-es iPhone OS-sel pötyögték (7D11).

Vicces lenne, ha Jobs azért nem frissítette volna a telefonját 3.1.3-ra, hogy megmaradjon a jailbreak lehetősége. Már ha feltesszük, hogy tényleg ő nyálazza végig a közismert címre érkező leveleket. Tényleg, ti írtatok már a rejtélyes sjobs-ra?



71 éves öregfiú nyerte a 10 ezer dolláros Gift Cardot

Volt ugye ez a játék, hogy az Apple egy 10 ezer dolláros iTunes Gift Cardot ad annak, aki a tízmilliárdodik zeneletöltést indítja el az iTunes Store-ban. Most pedig már a nyertes nevét is megtudtuk, a 71 éves Louie Sulcert egyébként maga Steve Jobs hívta fel, hogy gratuláljon a nyereményhez.

"Nagyon kedves volt" - mondta Sulcer. "Megkérdezte, játszom-e gitáron, én meg azt válaszoltam, jó isten, ez a vágyam egész életemben elkísért." A beszélgetés végén állítólag megkérdezte az öreg, hogy ne marháskodjunk, ki beszél valójában, de a vonal másik végén valóban Jobs volt.

Louie Johnny Cash egyik dalát, a "Guess Things Happen That Way" címűt töltötte le iPod Nanónára, amit legutóbbi szülinapjára kapott gyermekeitől. Eddig kábé 100 dalt töltött le az iTunes-ból, leginkább countryt.

Jobs hívásával egyébként nem volt vége a sztorinak, felhívták többek között a Rolling Stone magazintól egy interjú miatt, de ő azt mondta, nem akar nekik csalódást okozni egy öregemberrel. Még érdekesebb hívást kapott Rosanne Cash-től, Johnny Cash zenész lányától, aki megköszönte, hogy az apját hallgatja. Ezután a nyereményt hozó Cash-dalt az énekesnő férje, John Leventhal el is játszotta a telefonba.

Így összességében marha nagy élmény lehetett az öregfiúnak a kaland, szerintem a 10 ezer dolláros utalvány ehhez képest kit érdekel. Szerintem jópofa, hogy ő nyert.



Utazó iPhone: Kémsztori

E heti képünket GK küldte a festői Velencéből. A képen a vizétől sújtotta Szent Márk tér látható, valamint a hasonló nevű bazilika, amit éppen felújítanak. Legalábbis ez látszik az avatatlan szeműeknek.

A kép ugyanis egy jelentős történelmi eseményt örökít meg. Egy titkos katonai akció utolsó fogásait.

Tovább olvasom


Már nem veszi el a Mac Pro erejét a zenelejátszás

Pár hete írtunk arról, hogy az Apple legerősebb gépei rejtélyes módon elgyengülnek, ha mp3-lejátszásra kerül a sor. Az Activity monitor ugyan nem jelez pluszterhelést, de számolásigényes műveleteknél már nagyon is kimutatható módon esett a teljesítmény, pedig egy ilyen nyolcmagos szörnyetegnek egy százaléknyi processzoridőt sem jelenthetne egy mp3-dekódolása. Ezzel szemben időnként 15-20 százalékos visszaesésről is beszámoltak a szakértők.

Alattomos problémáról volt tehát szó, amire csak véletlenül derült fény, hiszen a rendszermonitorozó alkalmazások nem észlelték, hogy valami zabálja az erőforrásokat a háttérben. Jó szokásához híven az Apple is hallgatott a hónapok óta fennálló problémáról, persze az is elképzelhető, hogy kivételesen ők sem tudtak róla.

Most azonban már biztos ismerik a jelenséget, különben nem tudták volna kiadni az 1,0-ás Mac Pro Audio Update-et, ami egycsapásra megoldotta a problémát.

Nézzétek csak meg a Macworld honlapját, milyen szépen megfürgült a processzor:

Ennél is durvább, hogy milyen drasztikus változás állt be a Core i7-esek fogyasztásában és hőmérsékletében:

Akinek Snow Leopardja és új Mac Prója van, mindenképp tegye fel az update-et, csak jól járhat vele.
 



Valami gyanúsan nagy dologra készül az Apple

Oké, tudjuk, hogy a cég tele van pénzzel. A legendák szerint ha az Infinite Loop előterében rossz gombot nyomsz meg, nem a lift jön le, hanem megnyílik a plafon és beterít egymilliárd dollár. Állítólag az épület tele van ezekkel a titokzatos, NYOMJ MEG feliratú gombokkal, más módon ugyanis képtelenség megszabadulni attól az óriási halom pénztől, ami folyton beérkezik a főhadiszállásra.

Szóval a napokban a Businessweek megkérdezte Steve Jobstól, hogy mégis mi a hóhoz akar kezdeni azzal a 25 milliárd dollárral, ami érintetlenül várakozik a bankban? Erre a vezér ennyit válaszolt:

Azért tartogatjuk, hogy jelentős, vakmerő kockázatot vállalhassunk.

Ezt bírta mondani az 55 éves Jobs. Mégis mi a fenét jelenthet ez? Komolyan mondom, én megőrülök!

 




süti beállítások módosítása