almalé és kungfu Rólunk

A világ legmenőbb órája: iPod nano

Az új nano állítólag azért jó, mert nem kell karszalagot használni, egyszerűen csíptetővel rögzíthető. A gyakorlat azonban felülírja az elmélet, a nano méreteiből következően kitűnően elmegy karórának, beépített médialejátszóval. Ha ez nem csúcs, nem tudom, mi.

Az egyetlen furcsaság, hogy a füled össze lesz kötve a csuklóddal, de ez olyan kiborg-ficsörként is felfogható. Ennél még mindig jobb. iPod-óra: plusz 17 dollár.



Utazó iPhone: Angyalok városa

Utazónk ezúttal Los Angelesbe repült Attis zsebében, és a parishiltonos semmittevős kurválkodás helyett ezúttal dolgozott is. Persze csak miután megnézte, mibe kell ülnie:

A városnézés többek között az Universal Studios vízigömbje és a helyi Apple Store világító almája mellett zajlott. Ez utóbbiba Attis szerint rendőri kísérettel hozták az új MacBookokat, amiből az is kiderül, milyen hosszú várólista van a rovatban.

Köszönjük a képeket.



Az Apple visszaengedi a Flash-appokat, nem akar több fingós alkalmazást

Csaba vigasztalhatatlan, az Apple ugyanis nyíltan fellépett a kedvenc programjai ellen. A héten a cég kiadott egy közleményt, amiben megpróbálták pontokba szedni, milyen alkalmazásokat miért fognak kitiltani az AppStore-ból.

Számtalan kritika érte emiatt korábban az Apple-t, és az Appleblogon is elküldtük néha melegebb éghajlatra a következetlen cenzúrájukat. Kérdés, hogy ennek vége szakad-e.

Az alapvetés: ha a programod nem csinál valami hasznosat, vagy nem okoz tartós élvezetet, akkor talán nem is lesz elfogadva. Ezenkívül felsoroltak egy csomó kitételt, például a pornót, a helytelen Apple-termék betűzést (iTunz), a funkciókettőzést, de arra is kitértek, a streamelésnél milyen értékek megengedettek, és hogy milyen biztonsági feltételeknek kell megfelelni. Ja, és a legfontosabb: "nem kell több fingós alkalmazás".

A dokumentum előrevetít olyan eseteket, amiket előre nem rögzítettek, mégis alkalmazzák majd őket, mert az adott programok nem ütik meg a mércét. "Milyen mércét, kérded? Ahogy a Legfelsőbb Bíróságon egyszer mondták: tudni fogom, ha majd látom".

Tovább olvasom


Az Acer szerint az Apple egy mutáns vírus

Az Acer alapítója, Stan Shih egy interjúban mutáns vírusnak nevezte az Apple, amit nehéz legyőzni rövid távon. A szakember szerint a pc-gyártóknak meg kell találniuk annak a módját, hogy az Apple-t izolálják, karanténba helyezzék, és idővel immúnissá kell vállniuk a kórokozóra.

Shih ugyan elismerte, hogy a kaliforniai vállalat kiérdemelte a tiszteletet, ugyanakkor szerinte az Apple zárt stratégiája hosszú távon bukásra van ítélve a többi pc-gyártóval szemben. A szakember a Windows és a Mac harcát a VHS és a Betamax versengéséhez hasonlította, és megjegyezte, hogy a nyitottság mindig nyer.

Ugyanakkor Shih szerint az Apple innovációs kultúrája irigylése méltó, és érdemes tanulni belőle. A legfontosabb, hogy ne csak a hardverre koncentráljanak, ezt kell megtanulniuk a tajvani vállalatoknak.

Az Acer egyébként már régóta az Apple gyengülését jósólja, a másik vállalatvezető, JT Wang például azt állította a közelmúltban, hogy az iPad piaci részesedése rövidesen 20-30 százalékosra zsugorodik a jelenlegi körülbelül 100 százalékosról.



Asztali gépet csináltam a laptopból

Jön az év vége, elárasztanak minket a különféle Apple-termékek, eladók és vásárlók keresik egymást rajtunk keresztül, úgyhogy komoly döntést hoztunk: mostantól év végéig kéthetente írunk valamilyen kiegészítőről, kütyüről, és megpróbáljuk eldönteni, hogy érdemes-e beszerezni azt, vagy inkább jobb, ha kihagyjátok az egészet. Ebben a projektben a Steelbird lesz a partnerünk, az online bolt mindenféle cuccot ad át nekünk egy hétnyi próbára, ha tehát érdekel valamelyik termékcsoport, írjátok meg a kommentben, és mi megpróbáljuk beszerezni azt.

Elsőként egy állványt kértem a laptopomhoz.

Kíváncsi voltam rá, mert korábban már gondolkoztam azon, hogy veszek egy iMacet a MacBook Pro mellé, mert egy rendes háztartásba kell egy asztali gép is. Végül mindig elvetettem az ötletet, mert úgy gondoltam, nem használnám annyit az iMacet, hogy megérje beruházni rá, egy állvány viszont elvileg majdnem asztali gépet csinál a laptopból, szóval két legyet üthetnék egycsapásra. 

Éppen ezért elsőként a Just Mobile Xtand Prót kértem el, hogy megnézzem, mire jó az ilyesmi.

A cucc egy állítható magasságú állvány, ami egy meglehetősen kényelmes pózban fogja meg laptopot. Nem különösebben olcsón, az állvány ugyanis 23 ezer forintba kerül, amiért már illik produkálni is valamit.

A dizájnteszten mindenesetre átmegy a cucc: a finoman megmunkált alumínium úgy passzol az unibody MacBook Próhoz, mint miniszoknya az utcalányhoz, kimondottan jól mutatnak együtt.

További jó pont, hogy van választási lehetőségünk, ugyanis egy 4,5 és egy 1,5 colos oszlopot is adnak a tartóhoz. Ha a kisebbet használjuk, a laptop első oldala gyakorlatilag hozzáér az asztalhoz, csak egy dőlésszöget kap a gép. A magasabb tartóval meg szépen elemelkedik az asztaltól a MacBook Pro.

A nem stabil magasság ergonómiai szempontból remek ötlet, hiszen ki tudjuk alakítani a legkényelmesebb pózt, viszont talán pont emiatt nem száz százalékig stabil a váz: ahogy ütjük a billentyűzetet, enyhén beremeg a laptop, és ez a finom vibrálás egy idő után zavaró tud lenni. Persze ez a probléma eltűnik, ha külső billentyűzetet és egeret kötünk a gépre, vagy ha nem írómunkát végzünk rajta, és az is igaz, hogy a Just Mobile terméke produkálja a legvisszafogottabb remegést az eddig próbált állványok közül, de attól a jelenség még itt is létezik.

Az mindenesetre jó pont, hogy a tartólap nagy és szépen formázott, a gumikkal fedett fogók finoman, de stabilan tartják a gépet, bár azoknál a régebbi laptopoknál, amik elől adták ki a cd-t, gondot jelenthez, hogy az állvány egyik tartókarma pont takarja az optikai meghajtó nyílását.

Összességében jó kis tartó az Xtand Pro, ha asztali gépet akarunk csinálni a laptopból, akkor nem nagyon találunk elegánsabb választást, igaz, drágábbat sem egykönnyen. Arra azért senki se számítson, hogy egy iMacet ki tud majd váltani vele, de alkalmi jelleggel hasznos lehet egy ilyen.




süti beállítások módosítása