almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Rakétakilövő központ

Ez az a hely, ahová minden gyerek el akar jutni, gombokat nyomogatni, kiadni a fellövési parancsot, gyorsan szkafandert húzni, aztán fel a Holdra. Tíz óvodásból állítom, hogy nyolc inkább ide menne el, mint a Disneylandbe.

Utazónknak is régi vágya teljesült, amikor Szabszi zsebében elutazott Svédországba, azon belül az Esrange kutatási központba és rakétakilövő pályához. Itt többek között a sarki fényt kutatják a Wikipedia szerint, és természetesen ha már minden információt összegyűjtöttek róla, az egészet szétlövik egy bazi nagy rakétával.

A második kép a svéd Kiruna város melletti bányában készült, Utazónk itt 540 méter mélyre menekült.



iTunes vagy torrent?

Tegnap ellátogattunk Csabával a 11. ARC kiállításra, ahol ezen a plakáton derültünk:

Csehszlovákia senkit ne zavarjon meg, ami pedig minket illet, nagyjából ez lehet a cupertinói fejekben velünk kapcsolatban. Meg hát a gyakorlatban is, a blogon a magyar iTunes-os posztokhoz mindig jönnek olyan hozzászólások, hogy szép az Apple blotja, csak a Torrent sokkal olcsóbb.

Akit érdekel a többi plakát is, a másik blogunkon megtalálja a képeket, ide katt.



Végre használható az iPhone 3G az iOS 4-gyel

Aki letöltötte, átkozza a napot, a kettővel ezelőtti generációt ugyanis rendesen két vállra fektette a legújabb operációs rendszer: az iOS 4 ipari hulladékot varázsolt az iPhone 3G-ből, láttam eleget szitkozódni, dühöngeni Ádámot ahhoz, hogy ne legyen kedvem felrakni az új szoftvert. Jött két kisebb frissítés, de a probléma csak nem oldódott meg, most viszont úgy tűnik, végre összekapta magát az Apple, és egy olyan verzióját is piacra dobta az operációs rendszernek, amit nemcsak mazochistáknak érdemes telepíteniük. 

A Lifehacker videójából kiderül, hogy nemcsak a válaszidő javult drámaian az iPhone 3G-n (végre nem az van, hogy böködöd a mobilod, de az nem reagál), hanem az alkalmazások is sokat gyorsultak. 

Íme:



Átadtuk az iPadet

Nem TEKETÓRIÁZTUNK sokáig, múlt csütörtökön volt a sorsolás, tegnap meg már át is adtuk az Appleblog-Trendmagazin közös nyereményjátékának fő, és egyetlen díját, a 16 gigabájtos iPadet. 

Az eseményre a Párisi Nagyáruház Lotz termében került sor, pont erről a helyről írtunk pár nappal ezelőtt a másik blogunkon, mert Budapest egyik legszebb kávézójáról van szó.

A nyertes, Schróth Andrea Kecskemétről jött fel férjével és babájával, hogy átvegye a nyereményt, szerintem a legjobban a kislány örült az Apple tabletjének, de persze általános volt az boldogság.

És ha már a Trendmagazint képviselő Hennel Ádám hozott magával egy profi fotóst, aki végigkattintgatta az eseményt, akkor itt van még két kép az eseményről, just for fun:



Nem akad versenytársa az iPadnek 2012-ig

Ezt állítja az iSuppli piackutató, az új Apple termékek "hivatalos szétszerelője", aki eddig az alkatrészek piaci árának összeadásával szórakoztatott minket, a mostani becslése azonban kevésbé konkrét. Azt állítják, hogy noha a piac gőzerővel készül az iPad-killerekkel, sorra jelentik be a projekteket, 2012 előtt nem kerülhet ezek miatt bajba az iPad.

A legtöbb, Androiddal vagy más mobil oprendszerrel szerelt gép ugyanis csak 2011-ben jelenik meg (a HP állítólag még idén kiadja a Windows 7-es verzióját a Slate-nek, de hát az nem az iPaddel egy vonalon áll), és állítólag a táblavásárló piacnak összességében csupán 30 százalékát célozhatja be.

Számos Androidos tablet várható (Dell, Samsung, LG, Asus, Acer), a RIM QNX operációs rendszerrel rémisztget, de érkezik Chrome OS-sel felszerelt tablet is. A ViewSonic táblája a hírek szerint két oprendszert képes betölteni, és még a Foxconn, az iPad-et gyártó cég is saját tabletet ígér, a leghaszontalanabb ficsörrel, a 3D-s videózással próbálják eladni a cuccot.

A felmérésből az következik, hogy 2012-re csak akkor rengethetné meg az iPad egyeduralmát a tablet-piacon a többi gyártó, ha az Apple egyhelyben állna. Pedig akkor már az iPad 3-at készülnek majd bemutatni, és a munkatempót ismerve már készítenék elő az új nagy dobást, amit megint több hónapos-éves késéssel lesz képes lereagálni a piac.




süti beállítások módosítása