Ezt állítja az iSuppli piackutató, az új Apple termékek "hivatalos szétszerelője", aki eddig az alkatrészek piaci árának összeadásával szórakoztatott minket, a mostani becslése azonban kevésbé konkrét. Azt állítják, hogy noha a piac gőzerővel készül az iPad-killerekkel, sorra jelentik be a projekteket, 2012 előtt nem kerülhet ezek miatt bajba az iPad.

A legtöbb, Androiddal vagy más mobil oprendszerrel szerelt gép ugyanis csak 2011-ben jelenik meg (a HP állítólag még idén kiadja a Windows 7-es verzióját a Slate-nek, de hát az nem az iPaddel egy vonalon áll), és állítólag a táblavásárló piacnak összességében csupán 30 százalékát célozhatja be.

Számos Androidos tablet várható (Dell, Samsung, LG, Asus, Acer), a RIM QNX operációs rendszerrel rémisztget, de érkezik Chrome OS-sel felszerelt tablet is. A ViewSonic táblája a hírek szerint két oprendszert képes betölteni, és még a Foxconn, az iPad-et gyártó cég is saját tabletet ígér, a leghaszontalanabb ficsörrel, a 3D-s videózással próbálják eladni a cuccot.

A felmérésből az következik, hogy 2012-re csak akkor rengethetné meg az iPad egyeduralmát a tablet-piacon a többi gyártó, ha az Apple egyhelyben állna. Pedig akkor már az iPad 3-at készülnek majd bemutatni, és a munkatempót ismerve már készítenék elő az új nagy dobást, amit megint több hónapos-éves késéssel lesz képes lereagálni a piac.