almalé és kungfu Rólunk

Durva lesz az új iPhone kijelzője

Most, hogy már a vietnamiak szolgáltatják a legfrissebb információkat az új telefonról, a csehek is felbátorodtak. Megmutatták, hogy ők is tudnak szivárogtatni, meg kémfotókat közölni, teljesen mindegy, hogy egyszerre vannak tízezer kilométerre a gyártó üzemtől és a megrendelő cupertinói központjától, akkor is hozzájuthat manapság bárki egy prototípushoz. Tiszta Utazó iPhone rovat, nem?

A SuperiPhone.cz-nél új módszerrel vizsgálódtak, mikroszkóp alá tették az iPhone 4G kijelzőjét. Megállapították, hogy ugyanazzal az IPS LCD technológiával készült, mint az iPad, és bámulatos, fantasztikus, zseniális 320 ppi-s pixelmérettel érkezik. A cseh oldal ezt összevetette a HTC HD2 217 ppi-jével, a Motorola Droid 265 ppi-jével és a Google Nexus One 252 ppi-jével. A győztes tehát - mint mindig és örökké - az iPhone.

A felbontás állítólag 960-szor 640-es lesz, vagyis a mostaninak pont a duplája, így a jelenlegi, kisebb felbontásban készült programok megjelenítése is egyszerűbb lesz pixelduplázással.

Már csak egy hetet kell kibírni a pletykákból, aztán jön a real deal, kitartás.



Utazó iPhone: A titkos magyar Apple-központ

Joe megtalálta: a magyar Cupertino, a Kárpát-Medence Szilikon (tehülyeazszilícium)-völgye alig 50 kilométerre található Budapesttől. Joe elzarándokolt: két Mac Próval a hátán nekivágott Normafának, a Budai Tájvédelmi Körzetnek, hogy eljusson... Epölbe!

Már egy ideje terveztük, hogy meglátogatjuk a titkos magyar Apple főhadiszállast, és a jó időre való tekintettel a hetvégén véghez is vittük. Sajnos bármennyire is kerestük iPad-eknek a nyomát sem találtuk, a helybeliek sem adtak semmilyen információt. De hát a titoktartás mindig jól ment az Apple alkalmazottaknak, szóval nem is csodálkoztam.
 

 



Bing kereső lehet az iPhone OS 4-ben

Egyre több forrás erősíti meg, hogy a Google kereső egyeduralma megtörik az Apple mobiltermékeiben, de míg a korábbi hírek arról szóltak, hogy a Microsoft egy az egyben leváltja a Google-t, amivel hivatalosan is aláhúznák, hogy a cupertinói cégnek többé nem a redmondiak jelentik a konkurenciát, addig a mostani pletykák egy sokkal logikusabb lépésről szólnak, az iPhone OS 4-ben ugyanis várhatóan a Google melett (a Yahoo! után) a Bing is helyet kaphat.

A Wall Street Journal jelentése szerint a Microsoft tárgyalásokat folytat az Apple-lel a térképes szolgáltatásaik integrálásáról is a készülékekbe. Ez egybeesne a korábbi jelentéssel, miszerint az Apple-nek nem tetszik, hogy az alap iPhone appok túlságosan nagy része kapcsolódik a Google-hez (kereső, Youtube, Maps). A Placebase nevű vállalat tavalyi megvásárlásával a cupertinói cég ugyan tett egy lépést afelé, hogy saját térképes szolgáltatást indítson, de realitás most a versenytársak behívásában van. Aztán majd később jól ki lehet zárni őket, hahaha (előbb mondjuk fel kell vásárolni a versenyhivatalt, de hát szerintem erre gyűjtenek már évek óta).



Mindenki Apple TV-t vesz nemsokára?

Az Engadget belső forrásokra hivatkozva különös pletykát közölt, ami egy új Apple TV eljövetelét jósolja. Egy olyan termékét, amivel az Apple TV lehet a következő sláger.

A termék egészen új koncepcióval érkezne, állítólag az iPadből ismert Apple A4-es processzort kapná, csupán 16 gigabájtos tárolókapacitással, vagyis a helyben történő tárolást leváltja valamilyen cloud-based megoldás. A pletykák szerint a gyengébb processzor ellenére az 1080p-s HD filmek sem jelentenek majd gondot. Ezekből az is következik, hogy az új termék méretben is sokkal kisebb lesz a mostani Apple TV-nél, valamint hogy az iPhone OS valamilyen verzióját használja majd (akár AppStore-ral is).

És most következik, ami miatt egyértelműen slágertermék lehet az Apple TV, széttépve a megszületése óta tartó hobbitermék címkét. 99 dollár, vagyis átszámítva 22 ezer forint lehet az ára. Bumm. Úgy tűnik, az Apple újabban a sokkoló árakkal próbál meggyőzni mindenkit a vásárlásra, isten tartsa meg jó szokásukat.

Ráadásul a termékkel egy időben jelenti be a pletykák szerint az Apple az iTunes.com új szolgáltatásait, amikkel kapcsolatban a Lala.com megvásárlása óta folynak a találgatások, vagyis az iTunes Store-ban található zenék streamelését. Ja, és hogy semmi meglepetésünk ne legyen, a hírek új Mac Pro és MacBook Air bejelentését is jósolják, amiknek már igencsak ideje lenne.

Hosszú keynote-nak ígérkezik a mostani.



Így vesznek iPadet az európaiak

Itt van néhány videó a mai iPad-őrületről, a hujjogatásokról és Stephen Fry-ról, aki megpróbálja elmondani, miért jó az iPad, de nem igazán sikerül neki.

München:

Frankfurt:

Párizs:

London:

;

Stephen Fry:

Zürich:

Milánó:

az európai árak egyébként (revolver kérésére), az eurós ár értelemszerűen minden eurós országra vonatkozik, a font az Egyesült Királyságra:




süti beállítások módosítása