A WikiLeaks App december 17-től volt elérhető az AppStore-ban, a titkos kormányzati iratokat és feljegyzéseket, felvételeket kiszivárogtató szervezetről elnevezett alkalmazás a cég szerint megsértette a fejlesztői irányelveket, ezért aztén eltávolították. A hivatalos álláspont: egy alkalmazásnak minden helyi törvénykezés előírásainak meg kell felelnie.

Az app 1,99 dolláros árából egyébként nem sok maradt a fejlesztőnél, egy dollárt ugyanis a WikiLeaksnek utalt át a minden egyes letöltés bevételéből a programozó. Így az alkalmazás vásárlásával tulajdonképpen a szervezetet lehetett támogatni, másra nem is igen volt alkalmas, a programban megtalálható dokumentumok ugyanis ingyenesen megtalálhatóak a weben. Nemrég a PayPal is megszüntette az adományok kifizetését a WikiLeaksnek, és úgy tűnik, az Apple sem vesz részt a szemét mocskos mocskosszemét terroristák támogatásában.

Az Apple mondjuk visszamondhatta volna ennyi erővel a forgalmazást arra a szabályozásra hivatkozva is, hogy az adományozásra létrehozott alkalmazásoknak ingyenesnek kell lenniük.