Az Apple kiadta az iAd Producert, ami elsősorban az iAd reklámokat készítő fejlesztők kezébe ad egy eszközt és egy fejlesztő környezetet. A HTML5-alapú fejlesztői csomaggal interaktív "rich media" reklámokat lehet készíteni, vagyis bizonyos szempontból a Flashre kínálnak alternatívát, persze ez csak kiterjesztett értelemben van így: iAd reklámokat eddig sem lehetett Flash formátumban beadni.

Az iAd Producer template-eket (például természetesen a Cover Flow, képgaléria vagy térképes megjelenítés) tartalmaz, valamint a fejlesztő nagyon egyszerűen adhat hozzá a reklámhoz áttűnési vagy egyéb effektet. A végeredmény egy HTML5-weboldalként látszik, amit aztán beilleszthetünk a meglévő iOS-appba.

Még néhány kép a szerkesztőről és a debuggerről, a fejlesztők biztosan többet látnak bele, mint én. Ahhoz képest, hogy annak idején nekem 6 darab A4-es papírra kellett megírni a programot a szigorlaton, aminek aztán le kellett futnia, ez egy álomnak tűnik (ja és nem, nem gondolom, hogy a színezést és a hierarchikus rendezést az Apple találta fel). Happy times.