Körülbelül másfél éve robbant be az iPig az életembe, azóta nem nagyon gondoltam, hogy másmilyen kihangosítóra lenne szükségem, de attól még ki lehet próbálni a konkurenciát. Több üzletben is felbukkant mostanában az Ozaki iMini Cute, ami már csak a cukiság vonalon maradva is az iPig érdekes ellenfelének tűnik, úgyhogy kölcsön kértem egyet, hogy napokig nyomkodhassam.

A szerkezet tényleg aranyos, remek csajos ajándéknak tűnik, amennyiben kicsi és könnyű. Nem emlékeztet semmilyen állatra, talán az iPod a legközelebbi vizuális rokona, már amennyiben ezen is köralakban vannak elrendezve a gombok, amik viszont nem érintésérzékenyek: nyomkodni kell őket, cserébe akár ezekkel is lehet irányítani a iMinibe csatlakoztatott lejátszót. Nincs túl sok gomb erre a feladatra, de nem is kell: lehet előre, meg visszalépni, babrálhatunk a hangerővel és megállíthatjuk a lejátszást. Távirányító sajnos nincs hozzá, ami nekem komoly visszalépésnek tűnik a malachoz képest, lássuk a többit.

Például a hangminőséget: ebben szintén le van maradva az iMini. Pontosabban szólva ez az eszköz úgy szól, ahogy azt elvárhatjuk tőle, az apró hangszórók teszik a dolgukat, és alkalmasak arra, hogy élvezhető minőségben hallgassuk a zenét akár hosszan is, míg az iPig az ide-oda dugott hangszórókkal a méretét meghazudtoló erővel és tisztasággal tud megszólalni.

Az iMini funkcióiban viszont állva hagyja a konkurenst. Például, mert rádiózni is lehet vele, a vétel még antenna nélkül is elég jó, a vastag falú belvárosi lakásomban is tisztán bejöttek a megszokott adók. A készüléken van kijelző is, amin a pontos időt láthatjuk, ráadásul ébresztőt is be lehetett állítani, szóval az iMini tényleg sok az egyben.

De még nincs vége: elemről is működik, míg iPigből, ha jól láttam, most már csak olyat lehet venni, ami hálózatról szívja az áramot, és ami a legjobb, az iMini használható dokkolóként is. Ez azt jelenti, hogy összedugva a számítógéppel a zenelejátszón keresztül tudunk dalokat másolni az iPodokra, iPhone-nal azonban nem működik a varázslat, azokat simán csak tölti az iMini.

A cucc 15 ezer forintba kerül, ötezerrel olcsóbb, mint a disznó, cserébe gyengébb a hangminősége, nincs hozzá távirányító, de működik elemről is, használható rádióként, dokkolóként, óraként és ébresztőként.

Az iMini forgalmazója a Steelbird, a cuccot leginkább iJoe-nál, a Starkingnél, az XMS-ben vagy a Notebookbags-nél lehet megvásárolni.