Balázs küldött egy újabb bizonyítékot a kis ribanc létezésére, úgy tűnik, Londonba ette a fene Utazónkat, akinek már annyira lefogyott a számlaegyenlege, hogy a metró használatára kényszerült.

London már nem először szerepel az Utazó iPhone rovatban, ezért úgy éreztem, kötelességem keresni valami érdekes történetet nektek kifejezetten a londoni metró történetéből. Valami szerelvényvezető celebre vagy a királynőről a metrón készült fotóra gondoltam, erre kiderült, hogy a londoni metróban érdekesebb dolgok történnek egyetlen nap alatt, mint a Pitcairn-szigeteken, Nauruban és Niuében egész évben. Igaz, többen fordulnak meg ugyanennyi idő alatt egyetlen szerelvényekben, mint a fenti három országban összesen.

Mire gondolok? Létezik történet Utazó Galambról, aki felszáll King's Crossnál, udvariasan félreáll az ajtó mellé, sztoikusan megvárja, amíg a szerelvény a Euston megállóhoz ér, ekkor pedig kiröppen. Ugyan ez 1995-ben történt, és akkor még sokan hittek abban, hogy 2000-ben megsemmisül az univerzum, szóval legkorábban 2013-ban bátran megtámadható a sztori.

Ami még jobb, hogy egy csomó kísértet is található Londonban a föld alatt, akik kimondottan egy-egy állomáshoz köthetőek. Aldwych-nél, az 1994-ben bezárt, idén újra kinyitott állomáson állítólag egy színésznő kísért, akinek annyira nem tetszett a kapott taps a legutolsó előadása után, hogy azóta is a munkásokat ijesztgeti.

A Bank megállónál a Fekete Apáca kísért, mivel a testvérét kivégezték 1811-ben, és ő valamiért 40 éven keresztül minden nap kijárt ide - még életében -, és ezt a szokását láthatóan megtartotta halála után is. A British Museum megállónál egy egyiptomi ágyékkötős kísértet járkált, az ő történetében annyira hittek, hogy régebben egy újság díjat is ajánlott annak, aki az állomáson tölt egy éjszakát a bizonyíték miatt. A Covent Gardennél az 1897-ben megkéselt színész, William Terriss ijesztget, és még folytathatnám a sort.

Valahol egy jelmezboltos pedig felmordul, mikor eszébe jut az évtizedek óta behajthatatlan követelése: egy apácaruha, egy ágyékkötő és egy William Terriss maszk.