Az Apple idén is nyilvánosságra hozta, melyik alkalmazások fogytak idén a legjobban. Így ha egy-egy világsiker észrevétlenül elrobogott mellettünk, most újra felhívást kapunk arra, hogy esetleg érdemes a tömegek után menni. Egymillió légy nem tévedhet, ha a lista legyeknek szól.

A Rewind 2010 legkeresettebb fizetős appjai között nem sok meglepetést találunk, leginkább játékokat láthatunk itt, Angry Birds, Fruit Ninja, Cut the Rope, a klasszikusok. Aztán itt van a WhatsApp Messenger, amivel ingyenes üzeneteket küldhetünk okostelefonnal rendelkező ismerőseinknek a push notification szolgáltatás segítségével. Szerették még Talking Carlt is, aki vicces hangon mondja vissza, amit beleugattunk a mikrofonba.

A legnagyobb bevételt elért alkalmazások között többek között a drága, mégis népszerű programokat találjuk meg, a 90 eurós Navigon és a 80 eurós iGo navigációs alkalmazás is jól hozott a konyhára. Ingyenes program is van a listán, természetesen ebben az esetben az In App Purchase-re, esetleg reklámokra kell gyanakodnunk.

A legkeresettebb ingyenesek között természetesen a Facebook, az MSN, a Skype, meg néhány Lite program szerepel. A Coin Dozert is sokan szerették, ez a digitális megfelelője annak az automatának, amit a kilencvenes évek elején rengeteg helyen láttam felbukkanni, és az igazán szerencsétlen alakok mindig ebbe szórták a húszasaikat, hogy a mozgó fémlapok végül az ő érméjüknek köszönhetően tolják le a felgyűlt pénzmennyiséget. Most már nem megy rá a fizetés.