A Mac App Store bejelentése óta a fejlesztők megállás nélkül nyomják a fekvőtámaszokat, készülnek a januári indításra. Ez elsőre furcsának tűnhet, hiszen a Mac OS X alá nyilván eddig is lehetett programokat vásárolni, ezek összegyűjtése egy online shopba nem feltétlenül tűnik akkora durranásnak, mint az AppStore, ami az egyetlen lehetőség volt az újdonságok beszerzésére iPhone-on. Fontos, hogy többet lássunk bele egy gyűjtőhelynél.

Az AppStore-hoz hasonló sikerre lehet számítani itt is, hirtelen szexi lesz biztonságosabb forrásból programokat keresni a számítógépre, az árak pedig a nagyobb kereslethez igazodva alacsonyabbak, a fejlesztők az egyszerű bevételmegosztási modell miatt pedig igencsak motiváltak lesznek. Én is hallottam olyan iOS-fejlesztőről, aki eddig nem készített Mac OS X appot, de regisztrálni fog januárban, és elkezdi a programozást.

Ezek alapján számos ötlet merülhet fel, mitől lehetne az AppStore sikeres ötleteit átültetni a Macre. Ezek közül többről is kiderült az utóbbi időben a fejlesztőkhöz küldött értesítőben, hogy nem tervezik bevezetni. Nevezetesen:

Nem lesz In App purchase, vagyis alkalmazáson belüli vásárlási lehetőség, ami a hírek szerint egyre népszerűbb az iOS-en. Nem lesz Game Center sem a Mac App Store-os játékok számára.

Nem lesznek promó kódok, amikkel ingyen tölthetőek le a fizetős progik, nem lehet demókat, bétákat, trialokat feltölteni, csak kész és teljes alkalmazások jöhetnek.

Izgatottan várjuk a januárt.