Vasárnap volt a nyitóparti, amire sajnos most nem tudtunk elmenni. Talán, mert ugyanannak a telefonnak a második premiere már nem annyira érdekes, meg vasárnap este már nehezebben veszi rá az ember magát egy éjfélig tartó partira, az élő közvetítés így aztán elmaradt. Kaptunk azonban egy sajtóanyagot meg néhány fotót, amikből kiderül, hogy miről is volt szó.

Most ezt olvashatjátok, fogyaszthatóra átírva:

Rendhagyó módon ünnepelte ügyfeleivel a Vodafone az iPhone 4 forgalmazásának megkezdését. A Westendben a hóesés ellenére este 9 óráig hosszú sorokban várakoztak a vásárlók, de unatkozniuk nem kellett, hiszen kaptak enni, inni, sőt még szórakoztatták is őket. Az ügyintézés meggyorsítása érdekében 21 órakor megkötötték az előszerződéseket. A sorszámot kapott várakozók ezután a férfi vízilabda válogatott több tagjával, Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, a Vodafone alkalmazottaival és az újságírókkal együtt átvonultak a Hilton Westend Hotelbe. A fogadáson a több mint száz korábbi sorban álló vacsorával, játékokkal és egyéb szórakoztató programokkal múlathatta idejét.

Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója és Kemény Dénes szövetségi kapitány együtt indította útjára a Vodafone magyarországi iPhone értékesítését. „Már az első generációs iPhone készülék megjelenését is hatalmas várakozás előzte meg, az újabb típusok piacra kerülésekor ez nemhogy csökkent volna, hanem még rekordokat döntött. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól a Vodafone mintegy 2,6 millió magyarországi ügyfelének is lehetősége lesz az iPhone-t megvásárolni.”- emelte ki az elnök-vezérigazgató.

A Vodafone versenytársainál többet kíván nyújtani ügyfeleinek, ezért számos olyan iPhone-alkalmazást készített, amelyek kizárólag a számukra lesznek elérhetők. Ezek közé tartozik egy utazási biztosítások kötését lehetővé tevő, egy, a Vodafone Kedd előnyeit kihasználó, egy mobilparkolást segítő és egy szórakozóhelyekre specializálódott kiterjesztett valóság alkalmazás is. Utóbbi különlegessége, hogy segítségével zenék is letölthetők, sőt koncertjegyek is megvásárolhatók.

 

Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, márka és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a fentieken túl egy alkalmazást külön is kiemelt: „Ügyfeleink ingyen használhatják az iGO Vodafone-osok számára testre szabott navigációs szolgáltatását, amely a hagyományos navigációs funkciókon túl az összes Vodafone-márkabolt elérhetőségét és a vele kapcsolatos fontos információkat is tartalmazza. A Vodafone megkülönböztetett figyelemben részesíti az iPhone 4 tulajdonosokat, ezért a későbbiekben még számos különleges alkalmazást fogunk elérhetővé tenni a számukra.”

Az iPhone 4 és az iPhone 3GS a mai naptól 16 vidéki és 7 fővárosi Vodafone-márkaboltban kapható.