S. Petra küldte át mailben ezt a tök érdekes hírt, ami a Digitimesra, a világ egyik legjobban értesült techújságára hivatkozva ír az iPad 2-ről.

Ezek szerint alapvetően öt fontos változásra lehet számítani az első generációhoz képest, és ezek majdnem mindegyike valamilyen komoly kritikát próbál orvosolni.

Az első a kamerákkal kapcsolatos: állítólag kettő is lesz a tabletben, egy elől, egy meg hátul, elsősorban a Facetime-ozás miatt, mehet a videocsetelés a legváratlanabb pillanatokban, a legbizarrabb pózokban.

A második a kilókkal függ össze: az új iPad állítólag könnyebb lesz, elsősorban a szénszálas anyaghasználatnak és a vékonyabb üvegnek köszönhetően.

Ezzel párhuzamosan megjelenhet a Retina Display technológia is a kütyün, nem minta bármi baj lenne a tablet kijelzőjével, de ha iPhone-méretben sokkhatást sikerült elérni az új panellel, kíváncsi vagyok, mire lesz az képes 10 colon.

Megjelenik állítólag egy usb-bemenet is, amiért a felhasználók olyan sokat kampányoltak már, most elvileg megkapják, a háromirányú giroszkóppal együtt, amit viszont nem kért senki, de játékok alatt biztosan jól jön majd.

Nagyjából ennyi, kábé öt hónap van hátra a startig, addig talán Magyarországra is befut az első generáció.