Igény az vóna rá, Eike Batista legalábbis felajánlotta a lehetőséget. Ő nemcsak Brazília leggazdagabb embere, a milliárdosok Forbes-listáján is a nyolcadik helyen szerepel. Batista olajból szedte meg magát, és híres arról, hogy rendszeresen Brazília mellett kampányol. Mint korábban mondta, a vagyonát az országhatárokon belül használja fel, hogy munkahelyeket teremtsem. Szerinte Brazília a lehetőségek földje. Ő mondta ezt:

Nemrég azzal állt elő, hogy szívesen látná az Apple-t legújabb, 233 négyzetkilométeres, óriásvállalatoknak frankón beépíthető területén. Mint mondta, az Apple-lel az országa sokat nyerhetne, például a braziloknak nem kellene kétszer annyit fizetni a termékeiért, mint az Egyesült Államokban.

Nem egészen világos, hogy a milliárdos Cupertinót költözteté át vagy a Foxconn ide vonatkozó részét a többi kínai beszállítóval együtt, de mer nagyokat mondani az istenadta, az biztos. Bár a Foxconnál sem rózsás a helyzet, a dolgozók lázadoznak, amiért a vállalat nem az előre megbeszélt, többek között az Apple által kikényszerített fizetésemelést adta a dolgozóknak. Biztos ők is utánaszámoltak, vagy olvasták a posztomat, hogy gyakorlatilag a nyereségük harmadát ajánlották fel e nemes célra, és noha az áremelést már beígérték a kütyüs cégeknek, nagyon nem feszíthetik a húrt.

Mert hát van még, ahol alacsonyabb az órabér. Meg ott van Brazília is ezek szerint.