Nagyjából összeállt az Apple következő táblagépének terve, a távol-keleti beszállítók állítása szerint legalábbis már megkapták a visszaigazolást Cupertinóból, és decemberben megkezdik a nyomtatott áramkörök szállítását az iPád 2-höz.

Becslésük szerint az új gép szállítását még 2011 első negyedévében megkezdik, vagyis az idén április elején indult őrült táblaböködés nagyjából jövőre is ebben az időpontban indul. Ha sikerülne belecsúszni márciusba, az általában mindig kicsit gyengébb második pénzügyi negyedév eladási statisztikáit is feljavíthatnák.

Kamera szinte biztosan lesz benne, FaceTime for evrivan, külsőre valószínűleg változatlan lesz az új iPad. Ami igazán dögös lenne, arról egy levédett Apple-szabadalomban olvashatunk. A 2009-ben benyújtott, nemrég nyilvánosságra került dokumentum egy iPad-szerű termék külső burkát írja le, amit szénszálas anyagból készítenének.

A leírás szerint a műanyag burkolat könnyen reped, a fém ház viszont drágább és nehezebb. Még a szénszálas tok is sérülékeny, ezért egy rétegelt anyagot vagy keretet álmodtak meg a készülék hátlapjára, hogy ezzel megelőzzék az elpattanást.

Hogy a nemsokára Magyarországra is megérkező iPadhez kedvet csináljak, elkészítettem a magyar oldal kezdőkép-tervezetét, szerintem mással próbálkozni nem is érdemes: