A Cult of Mac arról számolt be, hogy az Apple bizonytalan ideig beszüntette az iPhone 4-re ún. felhúzás útján felcuppanó tokok forgalmazását a hivatalos kereskedésekben, vagyis az olyan keretek egyáltalán nem kaphatóak a boltban, amik használata során a telefont be kell csúsztatni egy számára meglehetősen szűk helyre. Az ok: a tokok karcokat okozhatnak az előlapi üvegen, ami ezután akár el is törhet.

Az elmélet szerint a karcok egy idő után annyira meggyengítik az üveget az érintett pontokon, hogy azok a legkisebb behatásra is törnek, mint a mikuláscsoki.

Az iPhone 4 a külföldi szervizek beszámolója szerint extra mennyiségű munkát ad számukra a 3G-3GS érához képest, jóval többen viszik betört elő- és hátlappal cserére a készüléket. A hazai szervizeknek egyelőre nincs ekkora rálátásuk a dologra, lévén hogy nem régóta lehet nálunk kapni a telefont, de hallottunk már arról, hogy a magyar iPhone 4-ek üvege sem ellenállóbb.

Az esetet már most Glassgate-ként emlegetik, valószínűleg ezentúl bármilyen, az Apple-t hátrányos helyzetben feltüntető eset hasonlóképpen lesz elnevezve. Jön a Javagate, a Liongate, Printgate is hamarosan.