Amellett, hogy az Apple hadjáratot folytat az Adobe ellen, tényleg nehéz szeretni a Flash-t Mac OS X-en: instabil, lassítja a böngészést, ráadásul rengeteg teljesítményt követel. Zavaró ez akkor is, amikor csak elkezd pörögni a ventilátor, és az addig néma gép zajos lesz, de még sokkal nagyobb a baj, ha akkumulátorról dolgozunk és hirtelen eltűnik az üzemidő egy része.

Márpedig az Ars Technika szerint semmi jóra nem érdemes számítani, főleg, ha egy 11,6 colos Airrel dolgozunk, aminek a gyenge processzorát még a szokásosnál is jobban leterheli a Flash. Van egy konkrét adat is: az apró gép akár hat órán keresztül is üzemképes marad böngészés közben, ami remek eredménynek számít ebben a kategóriában, a mutató azonban négy órára zuhan vissza, ha engedélyezzük a Flasht.

Márpedig ez a teljes idő harmadát jelenti, szignifikáns különbségről van tehát szó.

Tény, hogy gyakran nekem is problémát jelent a Flash, legutóbb például 3-4 böngészőablak is futott, ami 7-8 százalékos leterheltséget okozott a 2,53-as Core 2-esemnek, aztán az egyik oldalon be kellett kapcsolnom a szolgáltatást, és máris 70 százalékra ugrott fel a mutató. Ami azért durva.