Az új-zélandi eset óta tudjuk, hogy az óraátállítás egyszerűen nincs benne a 4.1-es iOS szótárában. Szeptember végén történt, hogy a szigetországban egy órával korábban keltek a szükségesnél a jólelkű új-zélandiak, az iPhone ugyanis időzavarba került. Hogy egy példával segítsem a megértést: aki 6:50-kor akart kelni az egy, a szoftverben található bug miatt 5:50-kor ébredt. Akkor biztosak voltunk abban, hogy a hibát rövidesen javítja az Apple, erre azonban nem került sor, így Európában is több millió dolgos polgárt ébresztett rosszkor a telefon.

Csakhogy mivel mi az északi földrészen vagyunk, és ellenkező előjelű a változás, a szívatás is másmilyen volt: a kontinensen egy órával később csipogott az iPhone. Egyébként nem mindegyik: a hiba a sima ébresztéseknél, vagy a minden napra beállított ébresztésnél nem jelentkezett, csak akkor, amikor a júzer azt állította be, hogy minden hétköznap csipogjon a mobil. 

A javítás egyébként állítólag már elkészült, csak nem volt idő az európai óraátállítás előtt arra, hogy azt elérhetővé tegyék.

Izgatottan várjuk, hogy a november hetedikei amerikai átállítás előtt kint lesz-e a bugot kijavító 4.2-es szoftver. Meg azért elgondolkoztató az is, hogy az Apple nem készített egy 4.1.1-es iOS-t az ötszázmillió európai kedvéért, miután már szeptember végén ismertté vált a hiba.