Ha már holnap úgyis megtudjuk, milyen lesz az új MacBook Air, használjuk ki az utolsó másodperceket a találgatásokra. Az Appleinsider a pletykákat összegyűjtve elég jó kis írást tett közzé, amiből már kezd körvonalazódni, hogy mire is készül a kaliforniai cég.

A Cult of Mac szerint például két gigabájt memória lesz az alapmodellben, ezt azonban végre lehet bővíteni is. Várhatóan jelentősen nőni fog az üzemidő is: bár a gép mérete csökken, hiszen lesz 11,6 colos modell is, az akkumulátor mérete másfélszeresére nő, így a jelenlegi ötórás kapacitás 8-10 órásra hatalmasodik.

A lap azt is tudni véli, hogy két verzió lesz a gépből, a 11,6 colos modell mellett megtartják a 13 colost is. Ennek ára várhatóan 1100 dollár lesz, a kisebbet 999 dollárért vihetjük majd haza.

Várhatóan újszerű lesz a háttértár is: a pletykalapok csak SSD kártyaként emlegetik azt a meghajtót, amit a szétszerelt laptopban találtak. Ennek elvileg az lesz a lényege, hogy könnyen tudjuk majd cserélgetni, de gondolom holnap Jobs úgyis elmondja, miért kellett szakítani a megszokott háttértár-formátummal.

A pletykák két hardverkonfigurációról szólnak, az egyikben 2,1, a másikban 2,4 gigahertzes processzor lesz, az erősebb gépet alapból négy gigabájt memóriával kapjuk. A grafikus gyorsító ugyanaz a GeForce 320M lesz, mint amit az olcsóbb Macekben találunk.

Hát így.