Nem tudom, ti hogy látjátok, szerintem azért olyan brutálisan nem hasonlít egymásra a Meizu készüléke, meg az iPhone, nem jobban, mint a Samsung Galaxy S, meg még egy rakás mobil a piacon, de az Apple valamiért ezt a kínai céget szúrta ki az első csapásra.

A Meizu vezetője ugyanis bejelentette, hogy leállítják az M8-as gyártását, mert az Apple olyan nagy nyomást gyakorolt a kínai hatóságokra, hogy nincs mit tenni. Ne kérdezzétek, én sem értem, hogy miként lehet külföldről bármilyen nyomást is gyakorolni a kínai hatóságokra, már az anyagi természetűn kívül, ugyanakkor a vállalat vezetője, Jack Wong bejelentette, hogy az M9-es bevezetése is csúszhat, ha az Apple nem lesz megengedőbb.

A kaliforniai cég egyébként mostanában egyre keményebben avatkozik be az ázsiai országban, ahol néhány perccel az új iPhone bejelentése után már ontják is a gyártószalagok a hasonmásokat. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy a készüléket már hivatalosan és nagy erőkkel forgalmazzák az országban, a négyes modellből például néhány nap alatt százezer fogyott, ami többszöröse az előző generáció eredményének.