Milyen lesz az Apple következő tabletje? Steve Jobs tudja, őt kérdezzétek. A Goldman Sachs viszont figyelembe véve a piaci trendeket és a vásárlói elvárásokat, megpróbálta kilegózni, hogy milyen lesz az új iPad.

Az elemzőcég szerint a kijelző mérete 10 col körül marad, viszont a gép vékonyabb és könnyebb lesz elődjénél, utóbbi valóban jó ötlet. Várhatóan beépített kamera is kerül az eszközbe, hogy mehessen a FaceTime és az sem kizárt, hogy lesz rajta egy mini USB port - ennek már csak a lassan életbe lépő európai előírások miatt is a táblára kell kerülnie.

Várhatóan megint a Hon Hai Precision Industry végzi majd a gyártást, és személy szerint nem lennénk meglepve, ha egy továbbfejlesztett A4-es processzor kerülne bele. Szintén én teszem hozzá, hogy valószínűleg 512 megabájtra növelik a jelenleg 256 megabájtos memória méretét.

A gép várhatóan a második negyedévben érkezik, akkor veszi majd át a helyet a jelenlegi iPadtől, amiből hárommilliót vettek nyolcvan nap alatt, és amiből most már körülbelül havonta legyártanak hasonló mennyiséget.