Épp az M1-esen haladok Győr felé, és noha ezt az utat általában sokkal szívesebben teszem meg vonattal, mint busszal (már ha csak e kettőt soroljuk fel lehetőségként), most valamiért mégis az utóbbit választottam.

Alapvetően az a baj a busszal, hogy például ezt a posztot az egyik combomon egyensúlyozó laptopomon írom (a kinyitott kijelző nem fér el a szemközti ülés miatt, iPaddel kényelmesebb), nem lehet a fákat bámulva sétálgatni a járművön, ráz, egyáltalán, az IC-khez összehasonlítva, amikkel időnként utazom, szinte lehetetlenség dolgozni rajta.

Most azonban egy olyan aduászt tett le az asztalra a Kisalföld Volán (és ha jól informált a sofőr, a Volánbusz is), ami miatt már elgondolkozom: az iPhone-om észrevett egy nyitott hotspotot még indulás után, aminek a neve már gyanús volt: KVBuszNET. A fura az volt, amikor az erdő közepén is ott volt, 50 kilométerre a fővárostól: kiderült, a busztársaság mifije az, amit egy hónapja szereltek be.

Most rácsatlakoztam, és megy. Nem tudom, hogy csinálja, nekem még egyáltalán térerő sem igen szokott lenni errefelé, de 400k-val jönnek a cuccok. Nem beszélve arról, hogy egy száz megás appot is simán leránthatok útközben iPhone-nal, mint ahogy azt most is teszem, nincs a 30 megás korlát.

A vonatos utazásról ezen a vonalon (Budapest-Bécs) korábban írtunk, milyen tragédia: folyamatosan szakad a vonal, a tethering egy katasztrófa, folyton elő kell venni az iPhone-t ellenőrizgetni. Most legalább ez a probléma nincs: néha megszakad néhány másodpercre a jel, de legalább sokkal kénylemesebb az egész kezelése. Ha földszintre, az asztal melletti helyekre ültem volna, akkor pedig még a combomon egyensúlyozást is megspórolom.