Minden fronton azt láthatjuk, hogy az Android egyre erősödik, most a comScore jelentése erősítette meg azt, amit mi is érzékelünk: a Google operációs rendszerével kínált telefonok egyre többen vannak. A júliussal lezárult negyedévben legalábbis az látszik, hogy egyetlen okostelefon-gyártó sem tudta növelni az előfizetők számát az Egyesült Államokban, egyedül a Google telefonjainak (előfizetéses) vásárlói nőttek 5 százalékkal az adott időszakban. A sorrend: RIM, Apple és Google.

Nem árt azonban észrevenni, hogy miközben az androidos telefonok a gyártók együttes nyomásának hatására folyamatosan növelik a vásárlók számát, addig az Apple esetében ez inkább hullámjelenségként írható le: júliusban még csak néhány hete lehetett kapni az iPhone 4-est, az adott időszak sokkal inkább az iPhone 3GS kifutásának hónapjait tükrözi.

Múlt hónapban viszont már egyenesen arról halottunk becsléseket, hogy az Android beelőzte az iOS-t a világpiacon, vagyis 2010 második negyedévében több zöld robot fogyott, mint alma.

Európai viszonylatban azt láthatjuk a comScore elemzői szerint, hogy az Apple a Nokia piaci részesedését zabálja fel, és noha még mindig a Symbian telefonok a piacvezetők, nem sok választja el az iOS-t, hogy megelőzze vetélytársát. A Nokia részesedése 14,4 százalékkal csökkent például az Egyesült Királyságban egy év alatt.

Hozzá kell tenni, hogy a fenti statisztikák az okostelefonokra vonatkoznak, pedig az iOS nemcsak az iPhone-ban található, az iPod touch-ot és az iPadet sem szabad elhanyagolni. Utóbbi júliusban még sokkal nagyobb ütemben növelte részesedését a webes adatforgalom tekintetében az elemzők szerint, mint az Android.